Receta: 450 gr peta bakllavaje.
250 vaj luledielli
250 gr sheqer
2 vanilje
Lekuren e dy portokalleve te grire ne rende.
150 gr marmelate portokalli
5 veze
500 gr kos
200 gr krem qumeshti ( pana )
2 luge baking pauder
Per shurupin : 2gota uje
2 1/2 gota sheqer
1 kanelle
Lengun e nje portokalli
100 gr marmalate portokalli.
Perziejm sheqerin me vezet,shtojm vajin kosin kremin e qumeshtit.duke I perzier ngadale shtojm dhe gjerat e tjera.
Prejm petat ne copa te vogla dhe I perziejm mire me kremin.
Shtojm dy luge baking pauder dhe te gjithen e hedhim ne nje tepsi te lyer me gjalp.
E pjekim ne furre ne 180 grade per 30-35 min. Pasi pjeket I hedhim sherbetin . Mire esht sherbetin tjua hedhim embelsires kur te jet e nxehte.
Nessun commento:
Posta un commento