Brioshet Jane ideal per nje mengjes te shoqeruar me kafe.
Per 15 brioshe duhen : 200 gr gjalp
120gr sheqer
150ml uje
100ml qumesht
10gr maje birre e fresket
500gr miell
nje e kuqe veze
Pergaditja e tyre kerkon pak kohe , bejme brumin ,perziejme sheqerin me ujin ,qumeshtin,majen e birres dhe miellin dhe e lejme menjane derisa te fryhet . Hapim gjalpin si pete nje nje leter guzhine
dhe e vendosim pak minuta ne frigorifer. Kur brumi eshte fryre e hapim pete dhe siper vendosim peten e gjalpit,e palosim njerer ne dyshe pastaj hapim prap peter pastaj e palosim ne kater pjese . Mbeshtjellim peten me plasmas dhe e vendosim ne frigorifer per te pakte 2 ore . pasi te kene kaluar 2 ore e hapim pete dhe e prejm ne trekendesha formojme brioshet she i lyejme me te kuqen e vezes i lejme dhe 2 ore te tjera te vijne dhe i pjekim ne 180% derisa te jene gati . mund ti mbushim sipas deshires me marmalate ,nutella ose krem pastiçerie.
Nessun commento:
Posta un commento