mercoledì 25 marzo 2020

Brioche 🥐

Brioshet Jane ideal per nje mengjes te shoqeruar me kafe.


G

Per 15 brioshe duhen :  200 gr gjalp 
120gr sheqer 
150ml uje 
100ml qumesht 
10gr maje birre e fresket 
500gr miell 
nje e kuqe veze   

Pergaditja e tyre kerkon pak kohe ,  bejme brumin ,perziejme    sheqerin me ujin ,qumeshtin,majen e birres dhe miellin dhe e lejme menjane derisa te fryhet . Hapim gjalpin si pete nje nje leter guzhine 
dhe e vendosim pak minuta ne frigorifer. Kur brumi eshte fryre e hapim pete dhe siper vendosim peten e gjalpit,e palosim njerer ne dyshe pastaj hapim prap peter pastaj e palosim ne kater pjese . Mbeshtjellim peten me plasmas dhe e vendosim ne frigorifer per te pakte 2 ore . pasi te kene kaluar 2 ore e hapim pete dhe e prejm ne trekendesha formojme brioshet she i lyejme me te kuqen e vezes i lejme dhe 2 ore te tjera te vijne dhe i pjekim ne 180% derisa te jene gati .  mund ti mbushim sipas deshires me marmalate ,nutella ose krem pastiçerie.

Nessun commento:

Posta un commento